Copyright © Jan Tijsma - 2017. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid

Jan Tijsma
Landschaps- en natuurfotografie
Landschappen, natuur en vogels in het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân
Start.
Nieuwsbrief.
Nationaal Landschap.
Lezingen.
Image Maker Sensor.
Link.
Fotoalbum.
Contact.
Fotoalbum

Op deze pagina staat een selectie van de foto`s die ik in die periode heb gemaakt en ook via de wekelijkse fotomail worden verzonden.

 

Februari 2018

 

Winter wil het maar niet worden en ook de zon laat zich maar weinig zien. De wintergasten die ieder jaar in grote aantallen te zien zijn, zijn er dit jaar veel minder. Er zijn wel ganzen in het land en die zijn overal wel te vinden. Langs de IJsselmeerkust zijn de grote zaagbekken wel aanwezig en ook zitten er nonnetjes tussen.

 

Langs de IJsselmeerkust bij Mirns zag ik een zwarte reebok tussen de bruine soortgenoten en dat is wel bijzonder.

 

Een dikke storm met bijna orkaan kracht was er wel. Een mooie beuk van meer dan 130 jaar in Oudemirdum werd geveld. In de bossen zie je al knoppen aan de bomen en de hazelaar staat al in bloei. Op sommige plekken steekt het speenkruid de kop al boven de grond.

 

De lente is in aantocht, maar dat ook zo maar weer anders zijn. In het bos zijn de grote bonte spechten aan het hameren en gaaien zoeken naar voedsel. In de tuin zijn de vogels ook lekker actief en de mezen hebben hun nestkast al eens geïnspecteerd. Mooi dat er zo nu en dan ook wat bijzonder vogels in de tuin te zien zijn en daar hoort de matkop en de goudvink bij.

 

Er is dus echt wel veel te genieten in landschap en natuur.

 

Ook deze periode is het weer mooi om in de natuur te zijn. Ga er dus op uit!!