Copyright © Jan Tijsma - 2017. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid

Jan Tijsma
Landschaps- en natuurfotografie
Landschappen, natuur en vogels in het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân
Start.
Nieuwsbrief.
Nationaal Landschap.
Lezingen.
Image Maker Sensor.
Link.
Fotoalbum.
Contact.
Fotoalbum

Op deze pagina staat een selectie van de foto`s die ik in die periode heb gemaakt en ook via de wekelijkse fotomail worden verzonden.

 

November 2017

 

De herfst laat zijn kleuren zien. Zijn het niet de bladeren aan de bomen, dan zijn het wel die mooie luchten met zo nu en dan een prachtige regenboog. In de loop van de maand zijn veel bladeren van de boom verdwenen, maar toch zitten er ook nu aan het eind van de maand nog veel aan.

 

De vogeltrek is nog bezig, maar het hoogtepunt is voorbij. De ganzen zijn er weer en soms kom je nog bijzondere vogels tegen die op doortrek zijn.  De kramsvogels, koperwieken en spreeuwen hebben  zich tegoed gedaan aan de bessen en zie je ze soms in grote groep in de lucht.  Ook kieviten hebben zich verzameld en in de weilanden zijn goudplevieren aanwezig. In de tuin is het een komen en gaan van vogels en zag een goudhaantje, vuurgoudhaantje, keep en matkop bij het water.  Natuurlijk zijn daar ook de “gewone” tuinvogels bij.

 

De paddenstoelen zijn er nog voldoende, maar ook daar is het hoogtepunt van voorbij. De winter staat voor de deur en zo kan er opeens een dikke hagelbui langskomen en in de nacht de eerste vorst.

Op de meren en langs de IJsselmeerkust zijn de wintergasten weer aanwezig, maar die zijn nu nog wat schuw. Dodaars en knobbelzwanen zijn er altijd wel. Ook de winter kan mooi zijn en daar kan wat ijs en sneeuw bij helpen.

 

Geniet ook van dit seizoen en van de komende winter. De natuur heeft u veel te bieden.