Copyright © Jan Tijsma - 2018. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid

Jan Tijsma
Landschaps- en natuurfotografie
Landschappen, natuur en vogels in het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân
Start.
Nieuwsbrief.
Nationaal Landschap.
Lezingen.
Image Maker Sensor.
Link.
Fotoalbum.
Contact.
Fotoalbum

Op deze pagina staat een selectie van de foto`s die ik in die periode heb gemaakt en ook via de wekelijkse fotomail worden verzonden.

 

juli 2018

 

Warmer kon het bijna niet en regen is er ook al niet gevallen. Een julimaand om nooit te vergeten. Zo droog is het nog nooit geweest en daar hadden de flora en fauna behoorlijk last van. De zwaluwen hadden moeite om hun nest te bouwen daarna ook nog moeite om in de vroege zomer aan voldoende voedsel te komen.  De vlinders en insecten kwamen later en gelukkig lijken het er meer dan vorig jaar. Het gaat echter nog steeds niet goed ze.

 

Voor de vogels in het bos is het handig als ze een vijvertje (bij ons in de tuin) weten te vinden en dan komen ze graag baden.

Soms komen er zomergasten als ooievaar of purperreiger langs en dat zijn toch mooie waarnemingen.

 

In deze periode van het jaar gaan de leden van de roofvogelwerkgroep op pad om de jonge kerkuilen te ringen en dan is het mooi dat ik even mee mag kijken. Nuttig werk!

 

De droogte zorgt ervoor dat het al een beetje herfst lijkt, bomen verkleuren en de bodembedekkers zijn geveld door de warmte. Het gras is dit jaar minder groen dan in andere jaren.

 

 Op het water is het goed toeven en met zo`n zomer kan het ook niet stuk. LF2018 heeft er ook profijt van.

 

Geniet van de natuur en wens u allen een fijne vakantie.