Copyright © Jan Tijsma - 2022. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid                                           

Jan Tijsma
Landschaps- en natuurfotografie
Landschappen, natuur en vogels in het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân
Start.
Nieuwsbrief.
Nationaal Landschap.
Lezingen.
Fotohut .
Image Maker Sensor.
Link.
Fotoalbum.
Contact.
Fotoalbum

Op deze pagina staat een selectie van de foto`s die ik in die periode heb gemaakt en ook via de wekelijkse fotomail worden verzonden.

 

Juli 2022

 

De zomer is al halverwege. De meeste vogels hebben hun jongen groot gebracht en sommigen zijn zelfs alweer retour naar hun winterverblijf in Afrika. Kort geleden zag ik grot groepen grutto`s en in zuidelijke richting vliegen. De zwaluwen hebben het vaak nog druk met het voeren van hun kroost. In een nest boerenzwaluwen bleken zes jonge vogels uitgebroed te zijn.

 

Met die warme dagen van de afgelopen tijd zoeken veel jonge vogels een waterpoel of vijver op. Een boomklever, houtduif, grote bonte specht, pimpelmee, roodbosrt en een man en vrouw zwartkop lieten zich mooi op de foto zetten.

 

Hoewel het zonnige dagen zijn geweest is het aantal vlinders in onze tuin zorgelijk laag, evenals het aantal insecten. Op de bloeiende planten trof ik een bruin zandoogje en in de poel met wat riet een stel parende tengere grasjuffers. De kikkers kwaken niet meer zo uitbundig, maar zijn wel overal in de poelen aanwezig.

 

Jonge ganzen zijn er ook genoeg en die verblijven aan de buitenkant van de meren. Kom je te dichtbij, dan vliegen ze op om snel te verdwijnen. Zo is dat ook met de grote zilverreigers.

 

Geniet lekker van de warmte die de zomer ons te bieden heeft. Straks moet de verwarming weer aan en dat gaat ons heel wat zorgen geven.