Copyright © Jan Tijsma - 2023. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid                                           

Jan Tijsma
Landschaps- en natuurfotografie
Landschappen, natuur en vogels in het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân
Start.
Foto-expositie.
Nieuwsbrief.
Nationaal Landschap.
Lezingen.
Fotohut .
Link.
Fotoalbum.
Contact.
Fotoalbum

Op deze pagina staat een selectie van de foto`s die ik in die periode heb gemaakt en ook via de wekelijkse fotomail worden verzonden.

 

Juli 2023

 

Het is een vreemd jaar. Eerst dat slechte voorjaar, toen tropische hitte en vervolgens een onstabiele juli maand. Er was zelfs een ware storm die veel schade heeft veroorzaakt.

Ik was even bang dat het hopeloos fout zou gaan met de insecten en vlinders, maar gelukkig lieten die ze zich wel zien. Deze foto pagina laat daarvan wat voorbeelden zien.

 

Vlakbij huis was vorig jaar in een boom een spechten hol uitgehakt en zijn er ook jongen geboren. De boom is geknakt door de storm, precies op de plek waar het nest was uitgehakt. Weg huis!   

 

De lepelaars hebben gebroed en die laten zicht weer wat meer zien. In de tuin zijn ook verschillende vogels aanwezig en die krijgen nu al een beetje voer van mij. vink, fitis, zanglijster en spreeuw,

 

In het vlinder reservaat de Wyldemerk waren vuurlibellen te zien en die zijn hier niet zo vaak te zien.

 

Op de bloeiende bloemen zaten verschillende soorten vlinders en dat zijn altijd de kleurrijke pareltjes in de natuur. Icarusblauwtje, Bruin zandoogjes en groot dikkopje.

 

Vissers uit Lemmer zetten de netten uit langs de Ijsselmeerkust.

 

Het is vakantie en geniet van landschap en natuur.