Copyright © Jan Tijsma - 2017. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid

Jan Tijsma
Landschaps- en natuurfotografie
Landschappen, natuur en vogels in het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân
Start.
Nieuwsbrief.
Nationaal Landschap.
Lezingen.
Image Maker Sensor.
Link.
Fotoalbum.
Contact.
Fotoalbum

Op deze pagina staat een selectie van de foto`s die ik in die periode heb gemaakt en ook via de wekelijkse fotomail worden verzonden.

 

September 2017

 

Het is herfst en dat is in de natuur goed te merken. Mist en de vroeg invallende duisternis.

De paddenstoelen zijn uit de grond geschoten lieten zich opeens massaal zien. De bladeren aan de boom kleuren al, maar er valt nog maar weinig blad.

 

De vogeltrek is in volle gang en dat levert weer mooie beelden op. Lepelaars op weg naar het zuiden en in de tuin allerlei vogeltjes die ook nog een lange tocht voor de boeg hebben. Tjiftaf, zwartkop en bonte vliegenvanger waren eer nog even, terwijl de roodborst, merel, winterkoning en gaai hier ook de winter zullen zijn. De spreeuwen weten de rijpe vruchten wel te vinden en ook de groenling is er vroeg bij. Binnenkort komen de kramsvogels en de koperwieken weer en dan maar hopen dat er nog bessen voor ze zijn.

 

Er waren met een paar warme dagen nog heel wat vlinders te zien en ook wilde planten stonden nog in bloei. Spinnen zijn er zat en in de natuur is ook de tijgerspin/wespenspin bezig zich voor de winter in te dekken. Het toerisme is weer een beetje voorbij, maar de surfers zijn nog steeds op het IJsselmeer actief. De herfst is er en dat geeft weer mooie luchten en fraaie zonsondergangen.

 

Komende maand is in de herfstvakantie weer de Gaasterlandse natuurweek en daar is van alles te beleven. Op pad dus, de natuur in!

 

GAASTERLANDSE NATUURWEEK WEBSITE