Copyright © Jan Tijsma - 2022. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid                                           

Jan Tijsma
Landschaps- en natuurfotografie
Landschappen, natuur en vogels in het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân
Start.
Nieuwsbrief.
Nationaal Landschap.
Lezingen.
Fotohut .
Image Maker Sensor.
Link.
Fotoalbum.
Contact.

Onbemande fotografie

 

De natuurfotografie blijft mij boeien en steeds ben ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden om opnamen te maken. Vaak komen de opnamen die ik maak tot stand vanuit een verborgen positie en gebruik daar de auto voor en in bepaalde gevallen de vogelkijkhutten, een eigen schuilhut of camouflage net.

 

Er zijn echter omstandigheden waar je jezelf niet kan verstoppen en daar zijn soms de mooiste momenten in de natuur te beleven. Om die momenten ook te kunnen registreren ben ik met mijn kennis over fotografie en micro-elektronica aan de slag gegaan en heb een vernuftig apparaatje in elkaar geknutseld. Ik noem het maar de “Image Maker”.

 

De Image maker is een passief infrarood sensor die veranderingen in het beeld registreert en door de micro-elektronica een puls naar de camera stuurt waardoor deze wordt geactiveerd. Net zoals met een elektronische draadontspanner.

 

Ik heb er opnamen mee gemaakt en de Image Maker doet prima zijn werk. Dag en nacht en met de fraaiste resultaten. Ik heb nu 2 modellen gemaakt voor gebruik onder allerlei omstandigheden.

De foto die ik er mee maak zijn ook te zien in mijn wekelijkse Nieuwsbrief. Een tweetal staan links afgebeeld.

 

Heeft u ook belangstelling voor deze techniek? Laat het mij dan even weten.

Image Maker Sensor